Ruleta – Despre ruleta

Ca si in multe alte jocuri, exista anumite teorii concurente cu privire la originea jocului de ruleta. Cea mai populara teorie este ca a fost inventata in 1655 de omul de stiinta Blaise Pascal, in timpul retragerii sale monahale si ca a fost jucat pentru prima data intr-un cazinou din Paris.

A doua teorie este foarte asemanatoare si spune ca a fost inventata de un calugar frances pentru a usura monotonia vietii simple in cadrul manastirii.

Cea de-a treia teorie este faptul ca a fost inventata de francezi dominicieni si se bazeaza pe un vechi joc tibetan, in care obiectivul era sa se aseze 37 de statuete de animale intr-un patrat magic 666.

Dintre cele trei teorii, a treia nu are niciun fel de fundament, iar rezonabila ar parea teoria ca a fost inventata intr-o manastire din Franta. Fie ca inventatorul a fost Blaise Pascal sau un simplu calugar, este acelasi lucru.

Ce este jocul de ruleta?

Jocul de ruleta consta intr-o roata in jurul careia se roteste o bila pana cand roata si bila se opresc intr-unul dintre cele 38 de sectiuni de pe marginea rotii. Inainte de a arunca bila, jucatorii plaseaza pariuri pe numarul pe care cred ca se va opri bila. Ruleta este un joc de origine franceza.

Tipuri de pariere in jocul de ruleta

O mare parte din interesul pentru ruleta deriva din numarul de pariuri diferite si cotele asociate care pot fi facute. Iata mai jos despre ce vorbim:

Pariurile interioare sau inside bets sunt:

  • Pariul pe un singur numar are cea mai mare cota din joc si presupune plasarea jetoanelor pe un singur numar; insa sansele de castig sunt destul de mici.
  • Pariul pe doua numere presupune parierea pe doua numere adiacente de pe tabla si nu de pe ruleta, iar jetoanele se pun pe linia dintre cele doua numere.
  • Pariul pe trei numere consecutive de pe tabla, iar jetonul se pune deasupra unuia dintre cele 12 randuri.
  • Pariul pe patru numere adiacente de pe tabla, iar jetoanele se pun pe coltul dintre cele patru numere alese.

Pariurile exterioare sau outside bets sunt:

  • Pariul pe culoarea numarului castigator – rosu sau negru
  • Pariul pe tipuld e numar – impar sau par
  • Pariurile pe numere mai mici sau egale cu 18 sau 19
  • Pariurile pe coloana unde se aleg 12 numere neconsecutive