Blackjack

Blackjack este un joc de carti care reuneste elemente de indemanare, sanse si distractie intr-un ameste perfect. Jocul este de obicei jucat impotriva dealerului la un cazino online, desi blackjackul cu mai mult jucatori devine rapid un favorit in industria jocurilor de noroc. Se poate spune in mod sigur ca blackjack-ul este unul dintre cele mai populare jocuri de carti si de masa, datorita cotelor scazute si entuziasmului pe care il ofera jucatorilor.

 

Cum a aparut Blackjackul?

Chiar daca francezii si-au experimat parerea ca ar fi fost adevaratii creatori ai blackjackului cu versiunea lor de joc (denumita 21) in jurul anilor 1700, daca se spune adevarul, diferite variante ale jocului au aparut inca din anii 1500, cand jocurile de carti au devenit la moda. In ultima parte a secolului XIX, termenul de blackjack a fost inventat in cazinourile americane, gratie imigrantilor din Europa. Blackjack a experimentat un drum greu in istoria jocurilor de noroc din SUA; in special privind legalitatea si sisteme de numarare a cartilor. Cu toate acestea, asa cum am mentionat deja, este unul dintre cele mai cautate jocuri din orice cazino online.

 

Ce este Blackjackul online?

Datorita faptului ca blackjackul a facut trecerea de la cazinourile offline la lumea jocurilor de noroc online, astazi jucatorii pot gasi jocul intr-o multime de variante, de la blackjackul clasic, pana la versiuni extravagante precum blackjackul spaniol.

 

Care este obiectivul Blackjackului?

Blackjackul clasic este jucat intre dealer si jucator, fiecare avand in mana initial doua carti. Una dintre cartile dealerului este plasata cu fata in sus. Obiectivul jocului este acela de a ajunce cat mai aproape posibil de numarul 21, fara a depasi acest total. Dupa ce primele doua carti sunt impartite, jucatorul poate lua o decizie cu privire la urmatoarea mutare, in functie de suma totala pe care o are in mana. Valoarea nominala a cartilor este dupa cum urmeaza: asul este 1 sau 11, cartile regale sunt 10, iar totate celelate carti au valoarea nominala proprie.

 

Cum se joaca Blackjack sub forma de turneu?

Blackjackul online a generat lansarea de turnee de blackjack – un element inedit pentru jocul clasic. Jucatorii se lupta cu alti jucatori, pana cand cel mai bun dintre ei pleaca acasa cu premiul. Exista numeroase premii in aceste tipuri de turnee, iar acest lucru face jocul mult mai incitant si interesant. Trebuie amintit faptul ca nu toate cazinourile au disponibile aceste tipuri de turnee. De asemenea, regulile difera de la un cazino online la altul.

 

Ce strategie este folosita in Blackjack?

Deoarece blackjackul este un joc de indemanare, strategia de baza nu este doar recomandata, ci este o necesitate pentru jucatorii care vor sa castige. Numaratul cartilor este o strategie sanatoasa. Cel mai bine este sa calculezi pentru a-ti da seama exact ce trebuie sa faci.