Blackjack – Reguli de joc

Blackjack este un joc de carti care presupune ca jucatorul sa aiba o mana cu valoarea 21 sau cea mai apropiata de 21. Exista mai multe variante de blackjack in ziua de azi, insa toate au reguli similare. Cu toate acestea, este in sarcina jucatorului sa se asigure ca intelege regulile particulare ale fiecarei variante de joc inainte de a juca. Mai jos, vom examina regulile de joc ale blackjack-ului clasic.

Care este obiectivul jocului de Blackjack?

Blackjack, jucat impotriva dealerului, impune jucatorului sa ajunga la un total de 21 cu toate cartile pe care le are in mana, fara a depasi numarul respectiv. Orcine reuseste sa ajunge mai aproape de 21 fara a depasi, este declarat castigator.

Care sunt valorile cartilor in jocul de Blackjack?

Cartile regale (valet, dama, popa) au valoarea 10. Asul are valoarea 1 sau 11. Toate celelate carti au valoarea nominala inscrisa pe ele. Culorile cartilor nu au nici importanta in acest joc.

Care este cea mai buna masa de Blackjack?

O masa de blackjack este o masa personalizata in care jocul este jucat impotriva dealerului. O medie de 6 jucatori pot juca simultan la aceeasi masa, fara a se influenta in niciun fel.

reguli blackjack

Care sunt pasii ce trebuie urmariti in jocul de Blackjack?

Jucatorii isi aleg mesele de blackjack in functie de bugetul pe care il au disponibil, dar si pe baza unor criterii personale. Pariurile sunt plasate pe masa. Dealerul ia doua carti pentru el si oferta doua carti jucatorului. Una din cartile dealer-ului este impartita cu fata in sus. Trebuie remarca faptul ca in unele variante de blackjack ambele carti sunt impartite cu fata in jos. In acest stadiu, jucatorii pot face un pariu de asigurare, ceea ce inseamna in esenta ca prezic faptul ca dealerul a primit un blackjack. Acest pariu plateste 2:1. Majoritatea jucatorilor risca sa puna un pariu de asigurare, daca cartea dealerului este un as. Dar, este important sa retineti ca in cazul in care dealerul nu are un blackjack, jucatorul pierde pariul.

Odata ce jucatorii au primit cele doua carti initiale, trebuie sa ia o decizie cu privire la modul in care vor continua jocul. Atunci cand expertii vorbesc despre anumite strategii in blackjack, acesta este momentul in care acestea trebuie aplicate.

Care sunt optiunile jucatorului in aceasta etapa a blackjack-ului?

Jucatorii pot sta, atunci cand primesc carti considerate a fi apropiate de 21, fara a-si asuma riscul de a trage o alta carte. In esenta, acest lucru inseamna ca jucatorul nu va cere o alta carte de la dealer si iti experima multumirea fata de cartile avute.

Jucatorii pot cere o noua carte, atunci cand mana pe care o au are o valoare mica. Desigur, aceasta optiune vine cu riscul ca noua carte sa aduca un total de peste 21 de puncte, ceea ce duce in cele din urma la infrangerea jucatorului.

In jocul clasic de blackjack, daca jucatorii primesc doua carti care au o denominatie egala, pot sa imparta cartile in doua maini separate. Astfel, acestia vor juca doua maini deodata. Exista numeroase limitari in ceea ce priveste numarul de impartiri care pot fi facute, in functie de varianta de joc aleasa.

Jucatorii pot dubla pariul daca au primit o mana excelenta si vor sa profite la maximum. Cu toate acestea, aceasta optiune vine cu o eticheta de pret. Daca dubleaza pariul, jucatorul mai poate primi doar o carte.

Jucatorul poate renunta daca a primit carti nesatisfacatoare si astfel pierde jumatate din pariul initial. Totusi, aceasta miscare este recomandata atunci cand jucatorul are mai mult de pierdut continuand jocul, decat daca renunta.

Care este rolul dealerului in Blackjack?

Dealerul depinde de regulile impuse de casa si trebuie sa actioneze in functie de varianta de blackjack care se joaca. Strategia de joc a unui jucator trebuie sa ia in considerare atunci cand dealerul sta sau trage o carte deoarece acest lucru poate aduce o diferenta semnificativa asupra succesului sau. In jocul clasic de blackjack, este o regula generala faptul ca dealerul este obligat sa traga o carte daca mana sa nu depaseste valoarea 16 si trebuie sa stea daca mana sa are o valoarea de 17 sau mai mare.

Cum poti castiga la Blackjack?

Jucatorul castiga la blackjack daca mana sa bate mana dealerului. Automat, o mana pura la blackjack este reprezentata de valoarea 21 din primele doua carti luate. Plata este de 1,5 ori mai mare decat pariul initial. Deseori, atat dealerul, cat si jucatorul primesc blackjack din primele maini si astfel iti primesc inapoi pariul initial. Jucatorul care reuseste sa obtina blackjack cu un numar mai mare de carti decat dealerul va primi o suma egala cu pariul sau initial. In cazul in care mana dealerului depaseste valoarea 21, jucatorul va castiga pariul si invers.