Regulile jocului de Blackjack

Regulile jocului de Blackjack

Pentru a te bucura si a avea succes la jocul de Blackjack trebuie sa te familiarizezi cu regulile acestui joc. Nu-ti face griji, acestea sunt simple si le vei invata rapid.

Blackjack este cel mai popular joc de masa din cazinou. Este simplu de invatat si respectand regulile si strategia jocului iti pot imbunatati sansele de castig. Atat profesionistii, cat si incepatorii se bucura de jocul de Blackjack.

Obiectivul jocului de Blackjack

Blackjack este cunoscut si sub numele de 21. Obiectivul jocului de Blackjack este sa obtii o mana totala in valoare de 21 sau cat mai aproape posibil de 21, fara a trece peste. Blackjack este un joc impotriva dealer-ului, ceea ce inseamna ca trebuie sa iti bazezi miscarile in functie de cartile pe care le are dealerul.

Valorile cartilor in Blackjack

Fiecare carte in jocul de Blackjack are valoarea numerica specifica. Toate cartile de peste 10 au valoarea de 10. AS poate avea valoarea 1 sau 11, in functie de celelalte carti din mana ta, iar cartile de la 1 la 10 au valoarea lor nominala.

Inceputul jocului de Blackjack

Inainte de a incepe jocul de Blackjack, fiecare jucator trebuie sa parieze. Odata ce pariurile au fost facute, dealerul va imparti cate doua carti pentru fiecare jucator, inclusiv pentru el. Dupa inceperea jocului, jucatorii nu pot modifica pariurile. Odata ce fiecare jucator are cartile, jocul va incepe. Fiecare jucator trebuie sa faca o alege, fie asteapta, fie mai cere o carte. Cand un jucator termina randul sau, jocul se muta la urmatorul jucator. Odata ce toti jucatorii si-au incheiat mainile, dealerul va lua si el carte sau va astepta, iar apoi va aduna jetoane si va plati castigurile jucatorilor in consecinta.

Alegerile jucatorului in Blackjack

Jucatorul se confrunta cu o serie de optiuni atunci cand joaca Blackjack. Cea mai comuna decizie pe care un jucator trebuie sa o ia este daca sa traga o alta carte sau sa astepte. Jucatorul continua sa se confrunte cu aceasta decizie pana cand va ajunge la 21 sau aproape de 21. In ambele cazuri, jocul va trece la urmatorul jucator.

O optiune neobisnuita in jocurile de Blackjack este predarea. Daca un jucator alege sa isi predea cartile, va primi inapoi doar jumatate din pariul initial. Totusi, nu toate jocurile de Blackjack ofera aceasta optiune.